راهسازی چیست؟

راه سازی یکی از گرایش های بسیار کاربردی رشته مهندسی عمران می باشد که متخصصین راه سازی وظیفه بهبود فرآیندها راه و بازسازی راه های فرسوده را دارا می باشند یک مهندس راهسازی با استفاده از جدیدترین روش های علمی به بازسازی و ساخت راه های جدید میپردازد. در تمامی جوامع امروزی راهسازی یکی از مهم ترین و اصلی ترین ارکان جابجایی برای مردم می باشد به همین بسیار اهمیت دارد آشنایی با راه و روش های نوین بهسازی مسیر در راهسازی هدف ایجاد راه های مواصلاتی به سایر شهرها و روستا با کمترین هزینه می باشد.

پایه و اساس راهسازی عبارت‌اند از ساخت اساس، زیراساس و روسازی. جدولکاری و نصب علائم راهنمایی و رانندگی هم در ساخت بسیاری از راه‌ها اجرا می‌شود. راهسازی ، روسازی راه و مهندسی از جمله تخصصهای مهم یک مهندس راه شناخت طرح و محاسبه زیر سازی و روسازی راههاست. بدین منظور درسهای یاد شده جهت فراگیری مطلبی نظیر طراحی و اجرای راها شامل مسیریابی، عملیات خاکی، مشخصه‌ها و طرح هندسی راها در مسیرهای افقی و قایم، مشخصه‌های فنی انواع مصالح راه و لایه‌های مختلف روسازی آن، همچنین روشهای طرح و اجرای روسازیهای شنی و آسفالتی و نیز شبکه هاب حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی و برنامه ریزیها و مدیریتهای حمل و نقل ارایه می‌گردند.

 

لزوم استفاده از نقشه کشی در طراحی انواع پروژه های راه سازی 

مهندسی راه سازی برای طراحی و توسعه راه های کشور و توسعه آزاد راه ها و بزرگراه ها نیاز به استفاده نرم افزارهای تخصصی برای ترسیم نقشه دارد این کار توسط متخصصین نقشه بردار راه سازی انجام میشود به عبارتی در صورت عدم تهیه نقشه های مناسب، پروژه راه سازی به هیچ وجه شروع نخواهد شد. یک کارشناس نقشه بردار راه وظایفی عمده ای از جمله تعیین اندازه و شکل زمین ، محاسبه انواع داده های زمینی ، تعیین عوارض زمینی ، جمع آوری اطلاعات مکانی ، هوایی ، ماهواره ای ، مشخص کردن مرزهای جغرافیایی و همچنین تعیین موقغیت سیستم جغرافیایی راه را بر عهده دارد.

 

اهمیت رشته راه سازی در چیست؟

هدف از این رشته مهندسی راه سازی تربیت متخصصانی می باشد که بتوانند وضعیت جاده ها و راه ها را بهبود بخشیده و با استفاده نرم افزارهای تخصصی بتوانند نقشه های مورد نظر راه های کشور طراحی نمایند. اهمیت راه سازی و ساخت راه امروز بر کسی پوشیده نیست راه سازی اصولی نیاز به دقت و تخصص کافی در این حوزه دارد کارشناسان راه سازی با استفاده از اصول و علم روز دنیا با با استفاده از بهترین کیفیت بالاترین کیفیت را در راه رقم خواهند زد یکی از کاربردهای شاخه راه سازی در طراحی و ساخت راه های اصولی مطابق با استاندارهای اتوبان سازی می باشد باعث کاهش تلفات رانندگی و نیروی انسانی خواهد شد امروزه در تمامی کشورهای توسعه یافته راه ها توسط متخصصان حوزه راه سازی با استفاده از جدیدترین علوم و روش های ساختاری طراحی و ساخته میشود.

 

وظایف رشته مهندسی راه سازی

  1. انجام طراحی و کشیدن نقشه های مختلف راه 
  2. طراحی و پیاده سازی نقشه راه های مختلف 
  3. ساخت انواع پل های بتنی و فلزی
  4. طراحی و پیاده سازی انواع تصفیفه خانه های آب
  5. پیاده سازی انواع خطوط انتقال آب فشار قوی 
  6. مرمت و بازسازی وضعیت آزادراه های کشور
X